Home

Achtergrond

Recordpoging: speculaaspop van 12 meter

Leerlingen van het Albeda College in Rotterdam proberen zaterdag een wereldrecord te vestigen; ze bakken een speculaaspop van 12 meter lang en ruim 4 meter breed.

Daarmee moeten de leerlingen een plaatsje krijgen in het Guinness Book of World Records. Het huidige record staat op bijna 9 meter. De koek een soort legpuzzel, bestaande uit stukken van 60 bij 40 centimeter. Zaterdag worden de stukken met suiker aan elkaar gelijmd in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Delen van de speculaaspop worden voor het goede doel verkocht aan sponsoren. Dat geld gaat naar de zieke kinderen in het Sophia.

Overigens kunnen de Rotterdamse leerlingen rekenen op concurrentie uit het oosten van het land. Het ROC Almelo waagt op 30 november eenzelfde recordpoging.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.