Home

Achtergrond

Reclame Super Zaterdag van Lotto misleidend

De televisiecommercial van Lotto is misleidend.

In de spot wordt gezegd: "Hij kan zomaar twee keer vallen op Super Zaterdag. De Lotto Jackpot. Deze week staat ie op 11 miljoen.'' Dat heeft de Reclame Code Commissie (RCC) maandag bepaald.

Volgens de commissie wekt de Lotto met de formulering de indruk dat mogelijk twee keer kans wordt gemaakt op de jackpot van 11 miljoen euro. Maar als de jackpot valt, maken deelnemers daarna slechts kans op een jackpot met een lagere startwaarde. Volgens de RCC beïnvloedt de slogan "het gemiddelde verwachtingspatroon van de consument waardoor deze kan besluiten een transactie te doen die hij anders niet had gedaan.''

De Lotto was in mei ook al door de RCC op de vingers getikt over de reclame-uiting, waarna Lotto de slogan iets aanpaste. De RCC oordeelde maandag dat dit niet voldoende was. Lotto liet in een reactie weten de slogan opnieuw aan te passen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.