Home

Achtergrond 5 reacties

'Reclame Code Commissie berispt McDonald's'

De Reclame Code Commissie heeft hamburgerketen McDonald's op de vingers getikt, zo heeft de Stichting Wakker Dier vandaag bekendgemaakt.

McDonald's heeft in een reclamecampagne gesteld dat het hamburgervlees van de keten afkomstig is van koeien die buiten in de wei hebben gelopen. Volgens Wakker Dier noemt de Reclame Code Commissie dat 'misleidend' en 'oneerlijk' en roept ze McDonald's op voortaan andere informatie te geven.

De Reclame Code Commissie maakt de uitspraak pas bekend als de beroepstermijn is verlopen, zo heeft een woordvoerder vandaag gezegd.

Wakker Dier stapte enkele maanden geleden naar de Reclame Code Commissie om de zaak aan te kaarten. Volgens Wakker Dier stelt de Reclame Code Commissie dat de hamburgerketen nooit afspraken heeft gemaakt met vleesleveranciers over de leefomstandigheden van de koeien. Het is dus helemaal niet zeker of de dieren in de wei hebben gelopen.

Wakker Dier zegt blij te zijn met de uitspraak. Volgens de organisatie had de hamburgerketen het geld voor de campagne beter kunnen investeren in diervriendelijk vlees.

Een woordvoerder van McDonald's zegt dat het bedrijf nooit de intentie heeft gehad het publiek te willen misleiden. "Met deze boodschap hebben we nooit de indruk willen wekken dat het gaat om een 100 procent- weideganggarantie.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  lizette

  Goed gedaan WD! Laat Mc maar meer gaan betalen voor weidevlees dan kunnen boeren die hun koeien beweiden weer wat meer geld krijgen en blijven de koetjes in de wei. Iedereen blij, behalve Mc misschien.

 • no-profile-image

  Marketeer

  Wakker Dier trapt zelf goede alternatieven in de hoek... zij gaat voor het volledig failliet van de agribusiness... nog wat Ot en Sien bedrijfjes worden geaccepteerd maar dan ook niet meer dan dat, waar of niet waar Sjoerd!

 • no-profile-image

  ongevoelig en gek

  Laat ik nou denken dat Wakker Dier er op uit is de mistoestanden in de agribussiness failliet te krijgen...

 • no-profile-image

  Leen

  De Reclame Code Commissie heeft geen enkel gezag. Ze kunnen een waarschuwend vingertje opheffen en that's it. Geen boete, geen sanctie. Ga zo door McD.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Wakker Dier is deze keer opmerkzaam geweest. Mc Donald is onzorgvuldig geweest, dat was niet verstandig. Nu wordt orde op zaken gesteldt. Tussen de regels door kon men wel merken dat het magere vlees geprefereerd wordt. Van de Veemarkt en niet uit de wei!!!...

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.