Home

Achtergrond

Rabobank

De Rabobank Groep is een grootste financiële dienstverlener in de land- en tuinbouw en voedingsindustrie. De bank op coöperatieve grondslag heeft een aandeel van 84 procent in de Food & Agri-markt. Ook internationaal gezien is de Rabobank een grote speler in de groene sector.

Gemeten naar kernvermogen behoort de Rabobank Groep tot de 25 grootste financiële instellingen ter wereld. Bekende internationale ratinginstituten als Standard & Poor’s, Moody’s Investor Service en DBRS geven de Rabobank Groep de hoogste kwalificatie voor kredietwaardigheid, de triple A-rating.

Tot de Rabo-organisatie behoren verder onder meer De Lage Landen (leasing), Robeco (vermogensbeheer) en Eureko (Achmea, Interpolis, verzekeringen).

Het uitstaande krediet van Rabobank in de agrarische sector en agribusiness daalde in 2009 onder invloed van de crisis. Ook de nettowinst van Rabobank daalde in 2009, tot 2,,3 miljard euro. De totale kredietverlening aan de private sector, inclusief food en agri, daalde ook.

In de eerste helft van 2010 signaleerde de Rabobank weer een toename van de kredietverlening wereldwijkd, ook aan de agrarische sector, met uitzondering van de kredietverlening aan de Nederlandse land- en tuinbouw. Die nam toen met 1,6 procent af naar 24,2 miljard euro. De totale kredietverlening aan de food-en agrisector in Nederland daalde met 1,4 procent naar 28,8 miljard euro.

Financieel

In het eerste half jaar van 2009 zag de ‘Rabo’ de winst zien afnemen tot 1,32 miljard euro. In dezelfde periode van 2008 bedroeg de winst 1,61 miljoen euro.

Adres

Rabobank
Croeselaan 18
3521 CB UTRECHT

Website

Rabobank
Rabo Food & Agri

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.