Home

Achtergrond 6 reacties

PvdD wil inzicht in verleende natuurvergunningen

Minister Gerda Verburg moet alle vergunningen die vanwege de Natuurbeschermingswet (Nb-wet) zijn verleend, in elk geval sinds 2004, naar de Kamer sturen.

De Partij voor de Dieren heeft hier vanmiddag in de Kamer om gevraagd. Kamerlid Esther Ouwehand wil weten of het kabinetsvoornemen om bestaand gebruik te legaliseren wel voldoende is onderbouwd. In haar optiek moeten de bedrijven in kwestie dan in elk geval zijn getoetst op eventuele schade voor omliggende natuurgebieden.

Minister Verburg wil bestaand gebruik vrijstellen van een Nb-wet-vergunning. Het kabinet gaat daarbij uit van de begindatum 7 december 2004, toen Natura 2000-gebieden in Brussel werden aangemeld.

Het ministerie van LNV heeft de vergunningverlening in het kader van de Nb-wet per 30 oktober 2005 overgedragen aan de provincies. Ouwehand vermoedt dat LNV de wet daarvóór onvoldoende heeft gehandhaafd.

Verburg heeft een eerder verzoek van de PvdD om informatie over de vergunningverlening afgewezen. Ouwehand suggereert dat dit komt omdat LNV de vergunningadministratie niet op orde heeft.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ongevoelig en gek

  ALLE extra informatie over de Nb wet is welkom. Als er niks onbehoorlijks is moet dat geen punt zijn .

 • no-profile-image

  Juvenalis 2

  CDA = synoniem voor Corruptie = synomiem voor Destructie = synoniem voor Accapareren = synoniem voor Catastrofe = synoniem voor Demoralisatie = synoniem voor Afbraak. Dat kan dus nooit iets waardevols opleveren!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ik zou het graag nog wat verder uitbreiden: feitelijk zouden alle Nb-wet én Flora- en faunawetmutaties welke sinds 1 april 2002 door Cees Veerman respectievelijk Gerda Verburg zijn herzien - tezamen met de bewuste kamerstukken- naar een onafhankelijke parlementaire onderzoekscommissie gestuurd moeten worden. Want aangezien overal het smet van het sjoemelende CDA aan kleeft is die wetgeving nog te bezoedeld om zonder tang aan te pakken.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Het zou de PvdA geen kwaad doen als zij zich ook eens wat meer met dit soort zaken zouden bemoeien. Tenslotte werkten twee paarse kabinetten zich rot om een deugdelijke wetgeving voor natuur, flora en fauna tot stand te brengen. En zij lieten het in vier kabinetten Balkenende zonder slag of stoot door het CDA Rendacrijp maken! Niets dan lof voor de PvdD!

 • no-profile-image

  wim

  Zo denk ik er ook over. Waar het CDA komt, daar verdwijnt natuur, daar verdwijnt eigenlijk alles waar een geestelijk gezond mens waarde aan hecht.

 • no-profile-image

  Natuur

  Grote klasse van de PVDD. Deze Minister is een CDA minister en niets is haar vreemd. Ook niet het verzwijgen en verdoezelen van feiten. Dit is namelijk inherent aan het CDA. Wie op het CDA stemt, steunt de corruptie in dit land. Nogmaals grote klasse en ga zo door.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.