Home

Achtergrond

PvdA Rotterdam pleit voor meer groen

De Rotterdamse PvdA zet groen in als verkiezingsitem.

Plant Publicity Holland stelt hierover vast dat in het concept verkiezingsprogramma van de partij voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is opgenomen dat het voor de stad belangrijk is dat deze mooi, schoon en groen is. Er is de laatste jaren wat dit betreft veel vooruitgang geboekt, maar het streven is om van Rotterdam een nog groenere en dus aantrekkelijke stad te maken. De komende periode worden er in dat verband 10.000 bomen bij geplant. Bij onvermijdelijke kap van bomen wordt de herplantplicht nageleefd.

Verder geeft de partij aan dat er meer kleinere parkjes moeten worden aangelegd om ook in de wijken voor een groter groengevoel te zorgen. Wanneer het groen moet wijken voor bouwprojecten wil de PvdA Rotterdam dat er concrete afspraken worden gemaakt dat het groen wordt gecompenseerd. Ook wil de partij doorgaan met het aanleggen van groene daken, omdat groene daken goed zijn voor de isolatie van gebouwen en omdat ze de stad mooier maken en ze zijn ook nog eens goed voor het milieu.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.