Home

Achtergrond

Provincieakkoord stikstof niet einde onduidelijkheid

Het akkoord met de provincies over de stikstofproblematiek betekent niet dat er snel een einde komt aan de onduidelijkheid op dit dossier.

Dat blijkt uit antwoorden van landbouwminister Gerda Verburg op vragen van de Tweede Kamer. Alleen de provincies Noord-Brabant en Limburg werken al volgens de het zogeheten Programmatisch Akkoord Stikstof (PAS); andere provincies hebben nog niet toegezegd dit ook te zullen doen.

Volgens de Brabantse gedeputeerde Onno Hoes is het bovendien van groot belang dat de Crisis- en Herstelwet, die ook een ammoniakparagraaf kent, ongeschonden door het parlement komt.

"Er moet een wettelijke verankering komen van het stikstofmodel", zegt Hoes. "In dat geval is het op slot staan van de bedrijfsontwikkeling van de baan. De natuur is daarbij gebaat, want bedrijven zullen drastisch investeren in milieuvriendelijke maatregelen."

Volgens Hoes kan het nieuwe beleid in het voorjaar in werking treden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.