Home

Achtergrond

Provimi

De Provimi Holding, eigendom van KoroFrance, is een internationale agro-onderneming met een breed pakket activiteiten: grondstoffen, diervoeders, veterinaire producten en voedingstechnologie. Dit bedrijf wordt weer gecontroleerd door investeringsfonds Permira.

In Nederland is Provimi sinds 1930 actief in de diervoerindustrie. Provimi BV, producerend vanuit Rotterdam, is het bekendste onderdeel. Andere Nederlandse onderdelen zijn Citura, Joosten Products en Provimi Petfood.

Provimi boekte over de eerste helft van 2010 weer een goed resultaat. Het zag zowel de omzet als de winst stijgen. Hoewel het bedrijf dit jaar veel is genoemd als mogelijke overnameprooi voor Nutreco,bleef het in 2010 ook zelf bijkopen. Zo rondde het de overname van de Mexicaanse diervoerproducent Nassa af.

Financieel

Provimi zag de omzet over 2009 dalen van 2,15 naar 1,68 miljard euro, de 29 miljoen euro winst van 2008 sloeg om in een verlies van 39 miljoen euro.

Adres

Provimi Holding
Veerlaan 17-23
3072 AN Rotterdam

Website

Provimi Nederland
Provimi Group

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.