Home

Achtergrond

Prominent voert gesprekken met andere Greenery-telers

Telersvereniging Prominent van The Greenery heeft gesprekken gevoerd met een vijftal losse tomatentelers van The Greenery over mogelijke aansluiting bij Prominent.

De telersvereniging telt nu 22 leden. Volgens directeur Arne van Aalst van Prominent zijn het vrijblijvende gesprekken geweest tussen telers die zich oriënteren op het lidmaatschap. "De telers zijn lid van The Greenery en we trekken niet aan ze, maar ze zijn van harte welkom. Ze kijken ook naar een andere vorm van lidmaatschap om direct het handelshuis te beleveren."

Telers van The Greenery bereiden zich voor op het nieuwe commerciële model waarin ruimte is voor eigen verkoop zoals door Prominent of een nauwe relatie met het handelshuis The Greenery. Het betreft verschillende lidmaatschappen van de coöperatie die in 2010 waarschijnlijk los van het handelshuis komen te staan. Een tomatenteler bevestigt de gesprekken met een aantal ’gelijkgestemde Greenery-telers’. Ze besluiten binnenkort over de nieuwe positie in het toekomstige model.

Het gaat niet om een brede bundeling, denkt Van Aalst. "De tomatenmarkt is veel gedifferentieerder met meer segmenten dan de paprikamarkt."

Prominent heeft een aandeel van circa 50 procent van het Greenery-volume middel en grove trostomaten en een groter aandeel van de cocktailsegment. Volgens Van Aalst lopen de gesprekken met The Greenery nog over samenwerking in de toekomst. "Het ziet er naar uit dat we gebruik blijven maken van ICT-systemen van The Greenery."

Of registreer je om te kunnen reageren.