Home

Achtergrond

Proclaim voor bestrijding insecten in bloemisterij

Het Ctgb heeft het voornemen te besluiten tot voorlopige toelating van het onkruidbestrijdingsmiddel CAPRI TWIN en het insectenbestrijdingsmiddel Proclaim.

Middelen op basis van een werkzame stof die nog niet eerder in Nederland zijn toegelaten.

Voordat het college kan besluiten tot toelating, dient het ontwerpbesluit twee weken ter inzage te liggen. Van deze terinzagelegging is gisteren mededeling gedaan via www.overheid.nl; de inzagetermijn eindigt op 22 november.

CAPRI TWIN is een onkruidbestrijdingsmiddel op basis van florasulam en pyroxsulam, een werkzame stof die niet eerder in Nederland is toegelaten. Het ontwerpbesluit van CAPRI TWIN betreft de voorlopige toelating als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelt van onder andere wintertarwe, winterrogge, triticale en spelt.

Het ontwerpbesluit van het middel Proclaim (werkzame stof emamectine) betreft de voorlopige toelating als insectenbestrijdingsmiddel ter bestrijding van rupsen van de Turkse mot (Chrysodeixis calchites) in de bedekte teelt van bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen en vaste planten.

Lees ook Toelatingstraject nieuw loofdodingsmiddel in laatste fase

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.