Home

Achtergrond 11 reacties

Prins: alle naties moeten uitstoot verlagen

”Laten we ons ervan verzekeren dat toekomstige generaties trots op ons kunnen zijn. Laten we niet de geschiedenis ingaan als weer een generatie die iets had kunnen doen, maar verkoos dat na te laten.”

Dat zei prins Willem-Alexander woensdag in Mexico-Stad, op een seminar over energie en duurzaamheid.

Hij heeft hoop gevestigd op de klimaattop in december in Kopenhagen. Om die tot een succes te maken, moeten we met alle naties ter wereld tot afspraken komen over drastische vermindering van uitstoot, aldus de prins.

Hij beleed verder opnieuw zijn geloof in zonne-energie als oplossing voor de lange termijn. Hij herinnerde eraan dat de Azteken in het vroegere Mexico al zo’n respect hadden voor de zon, de enige echte en daardoor onmisbare bron van energie. ”Misschien waren ze ons lichtjaren vooruit.”

De aarde vangt elke dertig minuten genoeg licht op om aan de jaarbehoefte aan energie van de hele wereld te voldoen. ”Konden we dat maar opslaan!”, verzuchtte de prins.

De beste plek om dat te doen zijn de woestijnen en daar moeten we volgens de prins dan ook zuinig op zijn. Het gaat heel lang duren voordat de zon onze voornaamste bron van energie is en het wordt ook een dure omschakeling. Maar het is volgens Willem-Alexander wel de beste oplossing, anders krijgen we hogere rekeningen te betalen. Politieke wil en de juiste benadering zijn nu nodig.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  roel

  Laten we eerst die gigantische berg plastic die in de oceanen drijft en in de sahara rondwaait maar eens opruimen. Dan doen we tenminste echt iets voor het milieu.

 • no-profile-image

  niet zo

  Makkelijk om voor anderen te praten, terwijl je zelf tig keer in het vliegtuig zit voor vakanties en wat nog meer. We moeten zuinig zijn op het milieu, daar is iedereen het wel mee eens, maar uit de mond van de prins komt het allemaal meer niet zo geloofwaardig over. Ik zou zeggen, begin eerst bij jezelf.

 • no-profile-image

  Leen

  Hij maakt zichzelf zo wel erg overbodig.

 • no-profile-image

  gert

  Navolgeling van El Gore die ook in een grote Jumbo de wereld rondvliegt met opgeheven vingertje,je reinste betutteling

 • no-profile-image

  Johan

  Ik sluit me helemaal aan bij de vorige reacties
  Of heeft hij een vliegtuig dat op groene stroom vliegt
  Wereldvreemd stelletje dat koningshuis
  Het beste zou zijn dat ze zich zouden beperken tot het knippen van lintjes

 • no-profile-image

  spotvogel

  Van vliegen gesproken Gert. Na de Olympische spelen in Melbourne vloog de prins destijds terug in een boordevolle kist en zat almaar te bellen met zijn gsm. Toen een stewardess hem vroeg dat ding uit te zetten omdat het gevaar opleverde voor het toestel en alle inzittenden schijnt hij nogal luid geroepen te hebben dat dat toestel en die maatschappij van zijn familie waren en dat hij niks met haar verzoek te maken had. Ik vond dat destijds tekenend en vond ook alleen maar bevestiging toen hij onlangs met Mozambique op de proppen kwam. Hij probeert zijn opa na te doen, maar die had ten minste klasse!

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Laat de prins eerst maar eens in de spiegel kijken, dan zal de prins merken dat hij nog dommer dan een beetje dom is. Bij de prins heb ik nog geen goeds gevonden, dat krijg je met van die buitenlanders op vakantie in het buitenland.

 • no-profile-image

  de prins

  IK WAS EEN BEETJE DOM

 • no-profile-image

  aalscholver

  Zou het niet wat voor de prins zijn om een jaartje of tig underwatermanagement te gaan doen? Dan kunnen ze aan boord van De Blauwe Draeck aan het bellenspoor zien waar die andere draak uithangt en hoeven wij hem niet voortdurend onzin te horen verkopen!

 • no-profile-image

  Boer

  Voor hoeveel uitstoot zorgt het bouwen van een huis in Mozambique? :S

 • no-profile-image

  gert

  Regeren is vooruitzien,een villa onder de zon in Mozambique

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.