Home

Achtergrond

Presentatie ontwerp monument drama Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn presenteert vanavond het ontwerp voor het herinneringsmonument voor de slachtoffers van de aanslag op Koninginnedag dit jaar.

De gemeente gaf glaskunstenaar Menno Jonker enkele maanden geleden de opdracht een kunstwerk te maken.

Het monument moet een plek krijgen vlakbij De Naald, de plek waar Karst T. na zijn dodemansrit tot stilstand kwam. T. probeerde op 30 april op de koninklijke bus in te rijden, waarbij hijzelf en zeven omstanders om het leven kwamen.

Burgemeester Fred de Graaf van Apeldoorn zal vanavond eveneens het herinneringsboek Vivat Apeldoorn presenteren. Het boek zou enkele dagen na Koninginnedag van de pers rollen, maar dat ging niet door na het drama. De stad komt nu alsnog met het boek "omdat Koninginnedag een speciale plek heeft in het hart van veel mensen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.