Home

Achtergrond

'Positie ouderen arbeidsmarkt valt wel mee'

De positie van 45-plussers op de arbeidsmarkt is niet zo slecht als vaak wordt beweerd.

Dat heeft minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) vanochtend tijdens een interview op BNR Radio gezegd.

Op verzoek van de Tweede Kamer neemt het kabinet extra maatregelen om de kansen van 45-plussers op de arbeidsmarkt te verbeteren. De coalitiepartijen hadden daarom gevraagd tijdens het debat donderdagavond over de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. Volgens Donner hebben jongeren het echter veel moeilijker op de arbeidsmarkt. De minister zei dat de werkloosheid onder ouderen lager is dan bij mensen onder de 45 jaar. Ook raken jongeren tijdens de huidige crisis sneller werkloos dan ouderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.