Home

Achtergrond

Pootgoedcontrole keuringsdienst ligt goed op schema

Keuringsdienst NAK gaat de belofte om de pootgoedcontrole op virusziekten, bruinrot en ringrot voor half november klaar te krijgen waarmaken.

Voor half november hoopt de NAK 95 procent van de uitslagen op de website te hebben. Daarbij gaat het om monsters genomen voor 15 september. 86 procent van de verplichte monsters zijn al gebruikt voor onderzoek naar bruin- en ringrot. Het verlagingspercentage ligt voorlopig op 15,0 procent. Dat is 2 procent lager dan het percentage dat de NAK bekendmaakte na de controle van 13 procent van het areaal. Inmiddels is ongeveer de helft van de knollen gekeurd. De NAK heeft 56 monsters voor verder onderzoek op bruinrot en ringrotbacterie aangegeven bij de Plantenziektenkundige Dienst.

Herma van den Pol

Of registreer je om te kunnen reageren.