Home

Achtergrond

Pools teeltbedrijf plant 86 hectare glas

Het Poolse tomatenbedrijf Mularski plant de grootste milieuvriendelijke kas van Europa, zo berichten media in Duitsland.

Mularski wil de kas in de omgeving van de Opole bouwen, in het zuidwesten van Polen.

Poolse kranten berichten dat het een uiterst modern kassencomplex wordt met warmtevoorziening uit nabij gelegen industrie, net als de CO2. Mularski wil naar verluidt in totaal 86 hectare glas bouwen, omdat de uitbreidingsmogelijkheden op de bestaande locaties uitgeput zijn. Met 21 hectare is de Bory Malinowskie nu de grootste vestiging van het teeltbedrijf. Op twee andere locaties teelt het tomatenbedrijf op nog eens 26 hectare.

De kas van 86 hectare wordt in fase gebouwd. In 2011 verrijst de eerste 17 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.