Home

Achtergrond

Politie doet per abuis inval in opvanghuis

De vreemdelingenpolitie in Den Haag heeft gisteren onbedoeld de bewoners van een opvanghuis voor moeders met kinderen de stuipen op het lijf gejaagd.

Agenten deden 's ochtends vroeg een inval in het pand omdat zij verwachtten een groep illegalen aan te treffen. Ze zagen hun fout pas in toen ze al binnen waren. Dat heeft de politie vrijdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

Nadat ze het pand waren binnengevallen bonsden agenten op slaapkamerdeuren. Een aantal kinderen raakte hiervan flink overstuur. De inval gebeurde in het bijzijn van staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie die nadat de fout ontdekt was de kinderen troostte.

Uit, blijkbaar onjuiste, gegevens van de gemeentelijke basisadministratie, had de politie opgemaakt dat in het pand een aantal illegale vreemdelingen moest wonen onder wie een buitenlander die in Nederland veroordeeld was voor poging tot moord.

De politie zegt het ontzettend vervelend te vinden dat de bewoonsters en hun kinderen de dupe zijn geworden van de vergissing. De politie heeft hen bloemen gebracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.