Home

Achtergrond

Poederbrieven bij Zeeuwse politiebureaus

Op vijf politiebureaus in de provincie Zeeland zijn vermoedelijke poederbrieven bezorgd.

De politie onderzoekt op dit moment de inhoud van de brieven. Dat heeft de politie gemeld.

Poederbrieven kunnen duiden op bioterrorisme. Bestrijding van bioterrorisme had vlak na de aanslagen in september 2001 in de Verenigde Staten hoge prioriteit, vooral toen sprake was van verspreiding van miltvuur in de VS.

De poederbrieven zijn binnengekomen op de politiebureaus van Vlissingen en Middelburg Achter de Houttuinen (Walcheren), Goes en Heinkenszand (Zuid-Beveland) en Terneuzen en Oostburg (Zeeuws-Vlaanderen). Het is nog onduidelijk of mensen gewond zijn geraakt of ziek zijn geworden.

De politie heeft de ruimten waar de brieven zijn binnengekomen, ontruimd. De politiebureaus zelf zijn wel open. Over daders en motieven kan de politie nog niets zeggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.