Home

Achtergrond

Plantion

Plantion is de onderneming, genoemd naar de gelijknamige coöperatie, die in 2008 ontstond uit de fusie van Veiling Vleuten en Bloemenveiling Oost Nederland.

De organisatie beschikt over een veilingklok, een groencentrum, een bemiddelingsbureau en een groothandelscentrum en richt zich bij de afzet vooral op Nederland en Duitsland. Bij de coöperatie zijn zo’n 375 telers aangesloten.

Plantion Holding is voor 65 procent eigendom van de coöperatie, de rest is in handen van FloraHolland. De oude Plantion-locaties in Bemmel en Utrecht zijn begin 2010 verlaten, waarna in april intrek is genomen in een splinterniew complex in Ede.

De investering in die nieuwbouw is vorig jaar als gevolg van de economische crisis teruggebracht van 72 naar 64 miljoen euro.

De marges staan ook bij Plantion onder druk. Plantion probeerde de schade te beperken door een vacaturestop in te voeren en de operationele kosten, zoals onderhoud, terug te brengen. Verder is er goede hoop dat de nieuwe veiling in Ede ook voor meer omzet zorgt.

Financieel

De omzet van Plantion daalde in 2009 goed 1,5 procent naar 94,8 miljoen euro, waarbij de omzet via bemiddeling nog wel goed groeide. In de eerste drie maanden dat de veiling actief was in Ede steeg de totale omzet met 15 procent. Er was over 2009 een klein positief resultaat van 91.000 euro.

Adres

Plantion
Wellensiekstraat 4
6718 XZ Ede

Website

Plantion

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.