Home

Achtergrond 2 reacties

Plan van aanpak salmonella java in vleeskuikensector

Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) heeft samen met de vleeskuikensector en de verwerkende industrie een plan van aanpak voor salmonella java bij vleeskuikens opgesteld.

Onderdeel van het plan is de begeleiding van besmette bedrijven.

Per januari volgend jaar worden strengere regels voor de bestrijding van salmonella java van kracht. Het PPE verwacht dat deze regels veel impact zullen hebben op getroffen bedrijven en wil daarom voor ten minste een halfjaar een externe deskundige aanstellen om deze bedrijven intensief te begeleiden. Ook partijen als afnemers, leveranciers en dierenartsen moeten daarbij betrokken worden om samen de herkomst van de besmetting te herleiden en de meest effectieve bestrijdingsmethode te bepalen.

Het productschap wil daarnaast uitzoeken van welke bedrijven er geen gegevens bekend zijn. Het is namelijk niet duidelijk of alle besmette bedrijven in beeld zijn omdat het PPE alleen gegevens heeft van in Nederland geslachte kuikens. Daarnaast wordt onderzocht of het mogelijk is om een reinigings- en ontsmettingsbedrijf te specialiseren in java.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ir. Dick Wim van Wijlen

  Met Aromabiotic Poul 60 (MCFA) zijn wij met een totaal-aanpak al jaren zeer succesvol in de bestrijding van o.a. Salmonella Java.
  Mocht u hierover meer willen weten, dan ben ik mobiel bereikbaar, 06-51963107.

 • no-profile-image

  Chris Verlaek

  De probiotische reinigingsproducten van het PIP Animal Housing gamma realiseren een gezonde leefomgeving voor bijvoorbeeld pluimvee.
  Aangezien stallen of dierenverblijven vaak zwaar microbieel belast zijn is het cruciaal om een stabiel en gezond evenwicht te bewaren binnen de heersende microflora. Via een verscheidenheid aan probiotische reinigingsproducten wordt het mogelijk om via een gezonde leefomgeving te zorgen voor fitte dieren die in de landbouw meteen economische voordelen opleveren.
  De basisproducten voor elke diersoort zijn de Animal Housing Cleaner en Animal Housing Stabilizer van <> , die samen het dierenverblijf in topconditie houden.
  003211548000

Of registreer je om te kunnen reageren.