Home

Achtergrond

Pigture Group

De holding Pigture Group is een internationaal operende onderneming in de varkensfokkerij. Het bedrijf is voor een groot deel in handen van de coöperatie Pigture Group met circa 2.400 boerenleden. De rest (22,5 procent) is van Vion.

Onder de groep vallen Topigs, Varkens KI Nederland (door fusie in 2008 van Pigture-onderdeel KI Noord-Brabant met KI Limburg en VAC) en AIM Worldwide. Pigture Group is marktleider in Nederland en behoort tot de drie grootste fokkerijorganisaties ter wereld.


De komende jaren wil Pigture Group zich focussen op groei in de belangrijke Europese varkenshouderijlanden Duitsland, Spanje en Frankrijk. Daarnaast staat consolidatie van de activiteiten op thuismarkt Nederland centraal. In Oost-Europa wil Pigture group meeprofiteren van de groei in de varkenshouderijsector en zijn positie verder uitbouwen.

Naar aanleiding van de tegenvallende resultaten in Canada en Italië in 2008 zijn de activiteiten in deze landen gereorganiseerd, wat in 2009 vruchten afwierp. Het bedrijf heeft ook bedrijfsbreed bezuinigd, behalve op onderzoek en ontwikkeling.

Financieel

De omzet van de Pigture Group kwam in 2009 uit op 84,6 miljoen euro, het bedrijf boog het verlies van 2,7 miljoen euro om in een winst van 4 ton. Voor 2010 voorziet het een verdere verbetering van de resultaten.

Adres

Pigture Group
Helvoirtseweg 227
5263 LT Vught

Website

Pigture Group/Topigs

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.