Home

Achtergrond

Peuter (2) overlijdt aan griep

Opnieuw is deze week een peuter gestorven aan de Mexicaanse griep.

Het jongetje van 2,5 jaar oud lag in het UMC St Radboud in Nijmegen. Hij moest voor de griep worden opgenomen, maar leed ook aan een andere ziekte. Een woordvoerster van het academische ziekenhuis wil niet zeggen welke ziekte het kind al had.

Ook zeggen het ziekenhuis en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) niet waar hij vandaan komt. De 2-jarige jongen is tot nu toe het jongste slachtoffer. Vrijdag maakte het instituut bekend dat in Nederland tot dat moment zeventien mensen waren gestorven aan de nieuwe influenza A.

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) besloot maandag alle jongens en meisjes van zes maanden tot vijf jaar oud te vaccineren tegen de Mexicaanse griep, omdat er relatief veel jonge kinderen in ziekenhuizen worden opgenomen. De GGD gaat deze leeftijdscategorie inenten. Om logistieke en organisatorische redenen begint deze 'operatie' over twee weken, namelijk op maandag 23 november.

Een woordvoerder van het RIVM adviseert kinderen die voor die datum al griep hebben gehad alsnog te laten inenten, omdat niet zeker is welk virus iemand heeft gehad. Ouders van leeftijdsgenootjes die op dat moment grieperig zijn, kunnen het beste met de huisarts overleggen of het verstandig is dat hun zoon of dochter een prik krijgt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.