Home

Achtergrond 4 reacties

Partij voor de Dieren wil in gemeenteraad

De Partij voor de Dieren (PvdD) verwacht in maart in zes gemeenten te kunnen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Lieke Keller, directeur van het partijbureau, zei vandaag dat de partij in elk geval in Amsterdam meedingt naar een zetel.

De blik wordt gericht op een paar grote steden, wat kleinere gemeenten en ook op een plattelandsgemeente. De PvdD is opgericht vanuit de hoofdstad waar ook veel actieve leden huizen. Wie eventueel namens de groepering in de gemeenteraad gaat, wil Keller niet zeggen. ”Het lijkt me niet gepast om over personen te praten. De leden beslissen daar 6 december over tijdens het congres.”

Zeker is wel dat de partij geen beroep doet op bekende Nederlanders om stemmen te halen. Keller: ”We zijn al genoeg geduwd. Het moet nu op eigen kracht.” De Partij voor de Dieren is sinds de laatste verkiezingen met twee Kamerleden vertegenwoordigd in politiek Den Haag: Marianne Thieme en Esther Ouwehand.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  klein

  Zo is dat . Kijk eerst maar eens naar jullie zelf pvdD . Parkieten in kooien, konijnen in hokjes, hamsters die een molen zich dol moeten draaien. Begin daar eerst maar eens bij jezelf dan je met dingen bemoeien waar je niets van af weet.

 • no-profile-image

  sts

  De PvdD is te laf om in de gemeentes waar veel boeren wonen om daar aan mee te doen. ze zijn bang dat ze daar te veel geld te verliezen door campagne omdat ze toch wel weten dat ze geen succes kunnen halen. maar wel mee doen in de steden zoals amsterdam daar kunnen ze alles zeggen want die stedelingen die weten geen toeten of blazen over wat er allemaal in de lanbouw sector afspeelt maar wel horen over alle slechte dingen maar NOOIT over alle goede dingen die er gebeuren.

 • no-profile-image

  bram

  Ook ik maakte me een poosje druk om de PVDD maar dat moet je niet doen. Die partij haalt toch vrijwel niks uit en denk maar niet dat het een doorsnee bijlmergezin in amsterdam wat kan schelen hoor die PVDD.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Eindelijk gaat de pvdd ook eens in de grote steden kijken naar het dierenleed wat daar onnodig plaats vindt. Al die hamstertjes, konijntjes, hondjes, katjes, slangetjes enz. die daar moeten leven in veel te kleine hokjes. En wat te denken van de visjes die in een kommetje rondjes mogen zwemmen totdat de z.g. dierenvriendjes er genoeg van hebben, dan kunnen deze visjes richting het riool. Ratten en muizen worden er ook nog steeds bestreden, geef deze beestjes daar de ruimte, net als de kakkerlak. Fijn dat de pvdd de stad als nieuw werkgebied heeft gevonden. Nou, vooruit, jaag die burgers nu maar eens in de gordijnen. Succes gewenst!

Of registreer je om te kunnen reageren.