Home

Achtergrond

PVV 'vergeet' kopvoddentax

De PVV lijkt zijn voorstel voor een hoofddoekjesbelasting te hebben laten varen.

In het debat over het belastingplan 2010 moest PVV-Tweede Kamerlid Tony van Dijck er aan herinnerd worden dat zijn partijleider Geert Wilders vorige maand de 'kopvoddentax' voorstelde.

SP-Kamerlid Farshad Bashir vroeg aan Van Dijck waarom hij geen voorstel voor de kopvoddentax indiende. "Het belastingvoorstel voor het gebruik van hoofddoekjes?'', zei Van Dijck. ,,Dat hebben we niet doorgerekend. Ik zou niet weten hoeveel het zou opleveren. Het was gewoon een voorstel, het is niet doorgerekend, dus ik kan geen amendement indienen.''

Bashir drong aan, waarna Van Dijck uiteindelijk vroeg of staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) het misschien zou willen uitrekenen.

Toen Wilders zijn voorstel deed bij de algemene beschouwingen sprak hij van een belasting van 1000 euro per persoon per jaar. "We zijn de hoofddoekjes spuug- en spuugzat'', zei Wilders toen. De opbrengst van de belasting zou naar blijf-van-mijn-lijfhuizen kunnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.