Home

Achtergrond

Opstelten waarnemend burgemeester in Tilburg

Ivo Opstelten (65) wordt vanavond beëdigd als waarnemend burgemeester van Tilburg.

Commissaris Wim van de Donk in Noord-Brabant heeft de VVD-voorzitter woensdagochtend gepresenteerd als de opvolger voor Ruud Vreeman (PvdA).

Vreeman legt zijn functie neer, omdat voor hem in Tilburg een onwerkbare situatie was ontstaan. Hij gaat met buitengewoon verlof.

Opstelten was tussen 1972 en 2008 burgemeester, onder meer in Delfzijl, Utrecht en zijn geboortestad Rotterdam. Van de Donk legde tijdens de presentatie uit dat hij Opstelten daags nadat de gemeenteraad een motie van afkeuring tegen Vreeman had aangenomen, als enige heeft benaderd. De VVD'er heeft lang geaarzeld en na lang wikken en wegen besloten dat hij aan zijn burgerplicht wilde voldoen.

Opstelten blijft zeker tot en met de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart in Tilburg en wil drie dagen per week aan zijn nieuwe functie besteden. De procedure voor de benoeming van een permanente burgemeester is tot die tijd opgeschort.

De kersverse commissaris typeerde Opstelten als de sterke en warme persoonlijkheid die Tilburg nodig heeft. ,,Het vertrek van Vreeman lost niet alle problemen op'', voegde hij toe.

Opstelten blijft voorzitter van de VVD. "Tilburg is een grote stad, die een goed en stabiel bestuur verdient. Ik heb besloten te doen wat nodig is, maar mijn ambitie blijft in de komende jaren bovenal het voorzitterschap van de VVD.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.