Home

Achtergrond

Oppassen voor onveilig betalen internet

Het Maatschappelijk overleg betalingsverkeer (MOB) waarschuwt voor de opkomst van nieuwe, onveilige betaaldiensten voor aankopen via internet.

Het gaat om diensten waarbij een derde partij zich tussen de klant en zijn bank plaatst. De klant geeft daarbij zijn geheime codes voor internetbankieren aan deze derde partij af door gegevens in te voeren buiten de beveiligde bankomgeving

Om internetbankieren veilig te houden, moeten consumenten die gegevens juist geheimhouden en niet afgeven aan derden, aldus het MOB. In het MOB zitten aanbieders en gebruikers van het betalingsverkeer en het staat onder voorzitterschap van De Nederlandsche Bank.

Het MOB gaat het ministerie van Financiën vragen maatregelen te nemen om de veiligheid te waarborgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.