Home

Achtergrond

Opnieuw verdachten strandrellen aangehouden

Na de uitzending gisteravond van Opsporing Verzocht zijn bij de politie in Rotterdam negen tips binnengekomen over de rellen van eind augustus op het strand van Hoek van Holland.

De twee stonden op foto's die door de politie zijn verspreid en hebben zichzelf gemeld.

Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Er zijn nu in totaal 42 verdachten aangehouden. Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht waarin dinsdagavond foto's van verdachten werden getoond, kwamen negen tips binnen.

Een 19-jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel meldde zich rond middernacht met zijn moeder op een politiebureau. Vanochtend stapte een 18-jarige jongen uit Barendrecht eveneens vergezeld van zijn moeder een bureau binnen. Ze hadden zich herkend op de foto's en worden verdacht van openlijke geweldpleging. Beiden zitten vast voor nader onderzoek.

Het dancefeest Sunset Grooves in Hoek van Holland liep op 22 augustus helemaal uit de hand. Bij de rellen werd een 19-jarige Rotterdammer dodelijk getroffen door een politiekogel. Zes andere bezoekers raakten gewond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.