Home

Achtergrond

Opnieuw overname Total Produce

Multinational Total Produce heeft Utopia overgenomen, een importeur van exotisch fruit.

Het onderdeel gaat verder onder de naam Total Exotics en heeft een omzet van ruim bijna 30 miljoen euro.

Utopia is gevestigd in Spalding en levert aan de grote winkelketens in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf verkeerde in zwaar weer de laatste twaalf maanden door de economische teruggang. Total Produce verwacht dat voor het onderdeel onder de vleugels van het grote concern een stabielere periode aanbreekt.

Total Produce werkt aan een imponerende groei, voornamelijk door overnames. Eerder nam de Europese marktleider in Nederland Haluco over. Het concern stak dit eerste halfjaar 2,7 miljoen euro in joint ventures, waaronder de overname van 50 procent van de aandelen ASF Holland, de zachtfruitonderneming uit Venlo.

Op de lange termijn handhaaft Total Produce de doelstellingen de omzet bijna te verdubbelen tot 4 miljard euro. Dat wil het Ierse handelsbedrijf bereiken door overnames en samenwerking met telers en andere handelspartijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.