Home

Achtergrond 2 reacties

Opnieuw beroep Mastwijk op NMa

CDA-Tweede Kamerlid Jan Mastwijk heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) opnieuw opgeroepen om in het onderzoek naar mogelijke prijsafspraken in de AGF-sector, kritisch te kijken naar de rol van supermarkten.

Dat deed hij tijdens een bijeenkomst van vertegenwoordigers uit de tuinbouw en politiek, Glazen tafel on Tour. Mastwijk wil dat er een Europees onderzoek komt naar de margeverdeling van agrarische producten. Hij maakte zich tevens sterk voor krachtenbundeling in de tuinbouw. Ook sprak hij klare taal over protectionisme: "In Spanje en Italië kijkt men heel anders aan tegen het promoten van het eigen product dan in Nederland."

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    arie

    het is te gek voor woorden,maar het is niet alleen agf,maar ook de zuivel en het vlees,wat soms zes maal zijn eigen omzet financiert,welke kosten op het schaaltje van de primaire sector komt te liggen,omdat geen van de leveranciers durft te reclameren,op de wurgcontracten durft te maken om maar niet een grote "klant" te verliezen!

  • no-profile-image

    jan

    Moedige taal van Mastwijk

Of registreer je om te kunnen reageren.