Home

Achtergrond

'Opkomst voor vaccinatie ietsje beter'

GGD Nederland spreekt ook op de derde dag van een goede opkomst in de verschillende GGD-regio's waar vandaag tegen de Mexicaanse griep is geprikt.

"De opkomst was zelfs ietsje beter, vermoeden wij'', aldus een woordvoerster van de GGD.

In bijna alle 28 GGD-regio's is woensdag geprikt, maar niet in alle plaatsen. In Apeldoorn kwam woensdag 85 procent van de opgeroepen mensen opdagen voor een vaccinatie, zo meldde GGD-regio Gelre-IJssel. In totaal waren in deze regio woensdag vijf priklocaties open. In Amsterdam liet vandaag 55 tot 60 procent zich vaccineren. Daar kwamen ze vooral in de middag op afspraak langs, omdat ze niet eerder konden komen.

In de meeste steden ligt de gemiddelde opkomst lager dan in de regio's. Zo lag het percentage in Twente ook woensdag weer relatief hoog: 74 procent. Nog hoger was die in de GGD-regio Zaanstreek Waterland. Daar lag het opkomstpercentage tussen de 80 en 90 procent. De regio Limburg-Noord liet weten zeer tevreden te zijn met de opkomst van 70 tot 75 procent woensdag

Ook de komende dagen wordt er nog geprikt in de verschillende regio's. Donderdag wordt in de stad Rotterdam op een dag geprikt en wel in Ahoy. Zaterdag wordt er alleen nog gevaccineerd in de plaatsen Tynaarlo en Beilen in Drenthe en Urk in Flevoland.

De GGD-campagne is bedoeld voor 830.000 kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met vier jaar en bijna 200.000 huisgenoten van baby's van nul tot en met vijf maanden. De andere risicogroepen, zoals mensen met long- en hartaandoeningen, ouderen en zwangere vrouwen, krijgen een oproep via de huisarts en worden daar gevaccineerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.