Home

Achtergrond 5 reacties

Opfokken kippen goed te combineren met akkerbouw

Verbeek’s Broederij en Opfokbedrijven is op zoek naar agrariërs die als tweede tak op hun bedrijf willen beginnen met het opfokken van legkippen.

Op dit moment heeft Verbeek al 100 opfokbedrijven onder contract, maar het bedrijf groeit en daarmee de vraag naar nieuwe opfokkers.
Verbeek levert jaarlijks miljoenen broedeieren, kuikens en jonge leghennen aan pluimveehouders. De legsector schakelt snel om naar alternatieve huisvesting. Daarom zoekt Verbeek opfokkers die speciaal hiervoor dieren willen opfokken.

Het opfokken van leghennen is goed te combineren met de akkerbouw, aldus Bert van Nijhuis van de firma. Bovendien is het economisch interessant, vooral nu de akkerbouw onder druk staat. De extra poot onder het bedrijf geeft meer financiële zekerheid. Maar waarschuwt Nijhuis, deze tweede tak moet niet op de tweede plek komen op het bedrijf. Het moet niet zo zijn dat er geen tijd is voor de dieren als er aardappelen gerooid moeten worden.

Boeren die leghennen gaan opfokken worden intensief begeleid door Verbeek. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Bert van Nijhuis (nijhuis@verbeek.nl) of Erwout van Wolfswinkel (wolfswinkel@verbeek.nl). Verbeek kijkt vervolgens naar de mogelijkheden en welke investeringen noodzakelijk zijn.

Stand 228, 229

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Het opfokken van volierehennen is financieel totaal onaantrekkelijk.Als men eens begint met een jonge hen 50 cent duurder te maken en een deel naar de opfokker door te schuiven dan valt er te praten.De reden dat er nu een gebrek aan voliere opfokruimte is omdat er nooit geen droog brood mee te verdienen is.

 • no-profile-image

  Mooie hen

  Zonder opfok geen leghen, DIKKIE.
  Gewoon zorgen dat je goede hennen opfokt dan is er geen gezeur.

 • no-profile-image

  Dikkie

  Je kunt beter als je een tweede tak begint,en het toch bij kippen zoekt,legkippen gaan houden,van opfok wordt je financieel niets wijzer,je haalt alleen maar een hoop werk en gezeur op je nek.

 • no-profile-image

  toktok

  Als Verbeek denkt dat opfokken door elke boer gedaan kan worden en nog wel als tweede tak dan slaan ze opnieuw de verkeerde weg in.Het opfokken van kwalitatief goede voliere hennen vergt de hele dag door veel aandacht en niet 1 keer per dag de neus in de stal steken!Ga eerst maar eens over tot een fatsoenlijke vergoeding voor de opfokkers die je nu al hebt!Daar in Babberich zit een firma die het veel beter voor elkaar heeft,zeker als het over de kwaliteit van de hennen aankomt!

 • no-profile-image

  toktok

  Legpluimveehouders kunnen op dit moment best een wat hogere vergoeding betalen voor een jonge hen.Als broederijen dit nu niet weten te realiseren dan zagen ze aan de poten van de hele legsector!Haast is geboden.En inderdaad als men nu nieuwkomers financieel een worst voorhoudt moet men de huidige opfokkers niet vergeten!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.