Home

Achtergrond 5 reacties

'Openheid over Q-koorts vereist'

De overheid moet openbaarmaken op welke veehouderijen Q-koorts heerst.

Ook de resultaten van het tankmelkonderzoek bij melkgeitenhouders moeten worden gepubliceerd. Dat vindt PvdA-Kamerlid Harm Evert Waalkens. De relatieve stilte slaat als een boemerang terug op de sector, vreest Waalkens.

De Kamer debatteert op 11 november met de ministers Gerda Verburg (LNV) en Ab Klink (VWS). Beide bewindslieden zijn nu in het buitenland. Het kabinet is niet voor het bekendmaken van de besmette bedrijven; dit schaadt de privacy van de ondernemers, plaatst hen nodeloos in het verdachtenbankje, en helpt niet het aantal humane besmettingen te beperken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hendrik

  Grootschaligheid is de oorzaak van al deze ziekten uitbraken. geen aandacht meer voor individuele dieren. weg met de megastallen. Op die grond mooie velden met granen aanplanten en daar heerlijke plantaardige eiwitprodukten van maken. Gezond en duurzaam plus weer een fijn wandelgebied erbij. Nu durf je het buitengebied bijna niet meer in wegens al die oerlelijke bouwwerken, de stank en het gekerm van opgesloten dieren.

 • no-profile-image

  hakken

  Er zijn in brabant enkele geitenhouders die niet goed beseffen wat er aan de hand is . Door niet collegiaal mee te werken aan het oplossen van dit grote probleem zoals enten enzo en vooral maar te denken aan hun eigen belang op korte termijn brengen ze een prachtige mooie geitensektor in gevaar. Als de problemen niet door de sektor zelf opgelost worden dan zullen er op korte termijn door de overheid maatregelen worde genomen waar iedereen nog heel erg van gaat schrikken. Men moet ook niet denken dat de geiten de enige dieren zijn die de Q- koorts bij zich hebben .

 • no-profile-image

  herkauwer

  Groot gelijk Hakken uit het zand. Ik ken er zelfs die Q-koorts, Blauwtong, Rotkreupel én Leverbot onder hun leden hebben. Maar we noenen geen namen want dat is slecht voor de afzetmarkt. Vooruit met de geit!

 • no-profile-image

  boerke

  de boeren gewoon 1000 euro per geit geven dan stoppen ze dur allemaal mee. is hetprobleem meteen opgelost

 • no-profile-image

  Driek

  Nou Boerke, ik praot d'r vandenoavend mee munne vrouw over, want dien is nou aan 't melken. We melken d'r zeshonderd tweintig en veur 1000 aan stoppremie 't stuk kappen we d'r merrege nog mee! Dan hoeft gunne man d'r vorders nie nar om te kijken, want d'r is hier vlakbij unne moskee dus dan witte het wel. Nou houdoe.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.