Home

Achtergrond

Oostenrijkse verkopers gek van kerstmuziek

Voor klanten is kerstmuziek in de winkel natuurlijk gezellig.

Maar het personeel in de winkels schijnt horendol te worden van de constante stroom kerstmuziek in december. De Oostenrijkse winkeliersvereniging heeft daarom vrijdag opgeroepen iets minder vaak Stille nacht en O dennenboom te draaien.

De vereniging kreeg steeds rond kerst tientallen klachten van personeel dat de kerstmuziek niet langer kon verdragen. "De muziek irriteert in een periode dat het toch al druk is en de stress oploopt'', aldus een woordvoerder van de vereniging. "We kunnen ons daarom goed voorstellen dat collega's af en toe stapelgek worden van de muziek.''

De winkeleigenaren hoeven volgens de vereniging niet te vrezen voor hun omzet in de lucratieve decembermaand. "De omzet is veel meer afhankelijk van een vriendelijke en gemotiveerde verkoper, dan van kerstmuziek'', aldus de zegsman.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.