Home

Achtergrond 3 reacties

Omwoners Mobagat doen aangifte tegen overheid

Ongeveer tachtig bewoners van het Gelderse Lunteren hebben vandaag een aangifte ondertekend tegen het bedrijf Grondbank GMG en het waterschap Vallei en Eem. De bewoners vrezen de verontreiniging van de Grote Veenderplas, omdat het bedrijf er met toestemming van de overheid bagger wil storten. Dat heeft Statenlid van Gelderland Toine van Bergen laten weten.

Volgens de omwoners van de Grote Veenderplas, die ook bekendstaat als het Mobagat, bevat de baggerspecie die Grondbank GMG wil storten te veel ijzer en fosfaat.

De boze bewoners hielden zaterdag bij het Mobagat een protestactie met spandoeken en werden bijgestaan door vertegenwoordigers van verschillende natuurorganisaties.

Voorzitter Thomas Jansen van de Vereniging Schone Veenderplas dient de aangifte komende week in bij justitie in Arnhem.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Op deze gang van zaken is ook het Pikmeerarrest gebaseerd,dit is een bekend arrest van de Hoge Raad dat ook te maken had met het storten van vervuilde grond

 • no-profile-image

  herkauwer

  Probeer het eens via de Europese regelgeving met betrekking tot Vervuiling van het Oppervlaktewater en het Storten van Effluenten. Die Brusselse Kermis is in veel gevallen toch echt een stuk adequater dat onze Kikkerlandse Palinggladde Ontsnappingsclausules!(KPO's). En ligt er niet toevallig een waterwingebied in de buurt?

 • no-profile-image

  wijntje

  Te hopen, dat ze poot aan de grond krijgen. De Grondbank heeft zo´n haast, ze kunnen een onderzoek niet eens afwachten. Er is al dode vis en vis met afwijkingen gevonden. En het ergste is dat niemand weet hoe je ze tegen kunt houden. te gek voor woorden.

Of registreer je om te kunnen reageren.