Home

Achtergrond 3 reacties

Olifanten in park Sierra Leone afgeslacht

Stropers hebben de olifantenpopulatie van een natuurpark in het West-Afrikaanse Sierra Leone gedood.

De politie heeft een bende van tien stropers gearresteerd, berichtte de BBC donderdag. De zes olifanten "zijn neergeschoten en op wrede manier geslacht'', zei een hooggeplaatste functionaris van het ministerie van Landbouw in het straatarme land. "Hun lichamen waren bezaaid met zwaardwonden en hun slagtanden waren praktisch uit hun huid gerukt.''

De politie pakte de stropers op na de karkassen van de olifanten en die van vier buffels te hebben ontdekt in het nationale park Outamba Kilimni, bij de grens met Guinee. "De stropers hebben waarschijnlijk in september en oktober toegeslagen. Het is een grote klap voor ons'', aldus de functionaris. Volgens hem werd het park wel degelijk bewaakt tegen stropers, die vooral vanuit Guinee en Mali op jacht gingen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Toch was de bewaking niet voldoende,het WNF moet maatregelen nemen ,er zij nog meer parken

 • no-profile-image

  Van Der Vekens Rika

  Verschrikkelijk is dit ! De mens is het wreedste beest dat er op aarde rondloopt. Ze moeten gewoon niet meer zo geldbelust zijn ( de regeringen) en het ivoor uit alle landen bannen dan hebben ze er niks meer aan en worden die dieren eindelijk met rust gelaten ! Ocharme toch ! De vooruitgang is de ondergang en daar zijn ze nu al goed mee bezig. Alle diersoorten worden bedriegd doordat de mens steeds meer hun habitat inneemt en dan dit nog ! Verschrikkelijk gewoon !

 • no-profile-image

  willem

  stropers ook afslachten,oog om oog en tand om tand.

Of registreer je om te kunnen reageren.