Home

Achtergrond 1 reactie

Oehoe levert sleutels af voor nieuwe kas

Een oehoe maakt zich klaar voor het afleveren van de sleutels voor de nieuwe kassen van de Plantenziektenkundige Dienst (PD) in Wageningen.

Als openingshandeling bracht de uil de sleutels bij burgemeester van Wageningen, Geert van Rumund, en inspecteur-genereaal bij het ministerie van landbouw, Wim Schreuders. De kassen voldoen als één van de eerste in Europa aan de meest strenge veiligheidsvoorschriften. Daarmee wordt voorkomen dat schadelijke organismen tijdens onderzoek in plantmateriaal uit de kassen ontsnappen. Foto VidiPhoto

Tijdens een demonstratie in het Limburgse Asten wordt gekeken naar het uitrijden van Betacal. Betacal wordt meestal na de suikerbietenteelt over grond gesproeid. "Dit kan jaarrond, maar meestal doen boeren dat na de suikerbietenoogst", zegt John Schoonbroodt, hoofd agrarische dienst bij CSV Covas. "Het was vorige week aan de natte kant om Betacal uit te rijden, maar deze week gaan de akkerbouwers er weer mee verder. " Betacal is een restproduct dat ontstaat bij de zuivering van ruwsap in de suikerfabriek. Foto CSV Covas

Een medewerker van de ComfortClass-proefstal in het Overijsselse Raalte strooit het hok van een aantal vleesvarkens bij. In de stal wordt sinds 2006 onderzoek gedaan naar het gedrag van vleesvarkens en gezocht naar praktische en betaalbare oplossingen om het welzijn te verhogen. Vandaag werd het project afgesloten en werden de onderzoeksresultaten gepresenteerd. Foto Ruud Ploeg

Fruitteler Rien de Bruin controleert het peil van de spuitvloeistof voor hij begint aan de bespuiting tegen vruchtboomkanker. De Bruin doet dat in het Kanzi-perceel, maar ook de andere appelrassen hebben een behandeling gehad. Voor de Kanzi is het de laatste bespuiting omdat de bladeren vrijwel allemaal zijn gevallen. "Bij Elstar is misschien nog een behandeling nodig." Hij had vanochtend nog de vrees sporen te rijden door de regenval. "Het valt mee na de droge zomer", stelt hij. Foto William Hoogteyling

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dirk van Leeuwarden

    Prachtfoto van die Oehoe. Ga proberen om hem naar mijn afbeeldingen over te zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.