Home

Achtergrond

Obama: laat Aung San Suu Kyi vrij

De Amerikaanse president Barack Obama heeft op een APEC-top in Singapore een rondetafelgesprek gehouden met leiders van de Zuidoost-Aziatische landen, onder wie premier Thein Sein van de regionale paria Myanmar.

Obama riep de premier op oppositieleidster Aung San Suu Kyi vrij te laten, heeft een woordvoerder van het Witte Huis laten weten. Van de afgelopen twintig jaar stond de winnares van de Nobelprijs voor de Vrede veertien jaar onder huisarrest in het door militairen geregeerde land. Eerder deze week stelde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton al dat de stembusgang van volgend jaar in Myanmar niet geloofwaardig is zonder deelname van de oppositieleidster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.