Home

Achtergrond

Obama houdt vast aan koers na nederlagen

De Amerikaanse president Barack Obama ziet de nederlagen van zijn Democratische partij bij gouverneursverkiezingen niet als een negatief oordeel over zijn politiek.

Hij zei vast te houden aan zijn beleid waarmee hij het land had behoed voor een economische ineenstorting.

Tijdens een toespraak woensdag op een school in de staat Wisconsin reageerde Obama op het verlies van de gouverneurszetels in Virginia en New Jersey. Hij herinnerde zijn toehoorders aan het politieke landschap en de economische situatie een jaar geleden, toen hij bij de presidentsverkiezingen zijn Republikeinse rivaal versloeg. Hij maakte duidelijk niet van de ingeslagen koers te willen afwijken. ,,Er is nog een hoop te doen, maar we gaan in de goede richting.''

Volgens een woordvoerder van het Witte Huis gaven de kiezers in Virginia en New Jersey hun mening over lokale kwesties, niet over de president. Obama had in beide staten campagne gevoerd voor de kandidaat van zijn partij.

De winnende Republikeinen bestempelden hun overwinningen als conservatieve comeback en een ommekeer. Zij spraken over een duidelijk signaal dat de kiezers genoeg hebben van de "linkse'' agenda van de president.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.