Home

Achtergrond

Nutreco neemt belang in Braziliaans diervoedingbedrijf

Diervoederconcern Nutreco heeft een belang van 50 procent genomen in een Braziliaans diervoeding- en visvoerbedrijf.

Het bedrijf, bestond uit twee particuliere bedrijven Fri-Ribe en Dispa, gaat door de inmenging van Nutreco verder onder de naam Fri-Ribe.

De Braziliaanse onderneming is actief in de productie en verkoop van premixen, mengvoer, paarden- en huisdiervoeding en visvoer. De bedrijven hebben 400 medewerkers in dienst en behaalden in 2008 een jaaromzet van 47 miljoen euro.

Volgens Nutreco biedt de samenwerking vooral kansen voor de verkoop van speciaalvoerproducten. Daarnaast ziet Nutreco goede kansen voor de verkoop van mengvoer in Brazilië. De vraag daarnaar groeit met 5 procent per jaar en Nutreco wil die vraag invullen.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.