Home

Achtergrond

Nutreco

Het aan de Euronext genoteerde Nutreco produceert voedingsproducten voor rundvee, varkens, kippen, vissen en andere dieren. Het is qua omzet een van de grootste voederbedrijven ter wereld en is ook wereldwijd actief.

Onderdelen van Nutreco kennen een lange geschiedenis, zoals UT(D), nu bekend als Hendrix UTD.

In 2004 besloot Nutreco zich volledig op voeders te richten en verkocht het bedrijven als Marine Harvest (zalm), Pingo Poultry, Hendrix Meat Group en Euribrid. Met het geld werden later onder meer de mixenactiviteiten van BSF en de diervoeders van Maple Leaf Foods in Canada gekocht.

Het bedrijf wil verder groeien en heeft in 2009 de overnamekas gevuld met 150 miljoen euro. Een deel daarvan werd besteed aan de overname van 12 mengvoerfabrieken van Cargill in Portugal en Spanje. Ook nam Nutreco in2009 een belang van 51 procent in een Braziliaans diervoeding- en visvoerbedrijf. Het bedrijf, bestaande uit twee particuliere bedrijven Fri-Ribe en Dispa, gaat door de inmenging van Nutreco verder onder de naam Fri-Ribe. In 2010 kocht het het Vietnamese Tomboy Aquafeed.

Financieel

De omzet van Nutreco daalde in 2009 met 400 miljoen naar 4,5 miljard euro. Het bedrijfsresultaat daalde van 182 naar 175 miljoen euro.

In het eerste halfjaar trok de omzet met bijna 6 procent aan ten opzichte van het jaar ervoor. Ook het bedrijfsresultaat verbeterde volgens Nutreco stevig.

Adres

Nutreco
Prins Frederiklaan 4
3818 KC Amersfoort

Website

Nutreco

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.