Home

Achtergrond

Noorwegen klaagt EU aan over zeehondenjacht

Noorwegen heeft zich donderdag bij Canada aangesloten in het gevecht tegen het Europese importverbod op zeehondenbont en andere producten die van deze dieren worden gemaakt.

Net als Canada diende het een aanklacht tegen de EU in bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

De verkoop van zeehondenproducten is vanaf volgend jaar bijna geheel verboden in de 27 lidstaten van de Europese Unie. Volgens Noorwegen, dat geen lid is van de EU, gaat de unie daarmee in tegen de regels van de WTO. Daarnaast bedreigt het verbod de duurzame vangst van zeehonden, betoogde de Noorse staatssecretaris Vidar Ulriksen (Visserij).

Met het verbod wil de EU een steentje bijdragen aan de campagne tegen de jachtmethodes die gebruikt worden om zeehonden te doden voor commerciële doeleinden. De EU maakt een uitzondering voor de traditionele jacht zoals die beoefend wordt door de Eskimo's. Eerder sloten de Verenigde Staten hun grenzen voor zeehondenproducten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.