Home

Achtergrond

Nog volop discussie over kilometerprijs

Binnen het kabinet is nog volop discussie over hoeveel een automobilist straks per kilometer moet betalen, zodat het nog de vraag is of er vandaag een besluit valt over de invulling van de kilometerheffing.

Volgens de laatste planning kan er op z'n vroegst in het najaar van 2012 begonnen worden met een heffing voor vrachtwagens. Later moeten dan personenauto's volgen.

De Tweede Kamer wacht al lange tijd op het voorstel van minister Camiel Eurlings (Verkeer) waarin staat hoeveel bestuurders precies moeten betalen. In het Nederlandse systeem gaan mensen betalen naar gebruik van de auto en de wegen. De vaste lasten voor een auto, zoals de wegenbelasting en aanschafbelasting, verdwijnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.