Home

Achtergrond

Nieuwe ligboxenstal met traditionele melkstal

Melkveehouders Ruud en Wendy Schillings bouwen een nieuwe ligboxenstal in het Limburgse Voerendaal.

Het duurde zo’n vijf jaar voordat de benodigde vergunningen binnen waren, maar als alles volgens plan verloopt is de stal in maart volgend jaar klaar. Schillings wil zijn melkveestapel uitbreiden van 65 naar 110 melkkoeien. In de nieuwe 4-rijige ligboxenstal met twee voergangen aan de buitenzijde komt een nieuwe traditionele 2x10 zij-aan-zijmelkstal. Foto Twan Wiermans

De Oldeboornse loonwerker Anthony Brak schoont de laatste sloten van dit seizoen. Eigenlijk moeten de sloten in het Friese waterschap (Wetterskip Fryslân) geschoond zijn voor 1 november. Brak werkt met twee machines die de walkanten en de slootbodem snijden en in dezelfde werkgang het plantafval verspreiden over de aanliggende grond. Brak werkte vandaag op het land van biologisch-dynamisch veehouder Catharinus Veninga uit Haskerdijken. Foto Alex J. de Haan

Een bananenverkoper rust uit op een lading bananen nabij de Mechua-groothandelsmarkt in Calcutta in het oosten van India. Bananenhandelaren in Calcutta kopen het product van andere Indiase provincies als Andrha Pradesh, Bihar en Uttar Pradesh. De verkoop begint al ruim voor het begin van het bananenseizoen. Handelaren hopen dat een grote oogst ze goede zaken brengt. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.