Home

Achtergrond

Nieuwe grootpakpers van Kuhn in Gorinchem

Twee weken geleden stond de machine nog op de Agritechnica in Hannover, nu is hij voor het eerst te zien in Nederland: de nieuwe grootpakpers van Kuhn.

Mechanisatiebedrijf Den Otter uit Bruchem neemt de pers mee naar Gorinchem. Kuhn heeft drie verschillende basismodellen van de pers. Twee met balenmaten van 120 x 70 centimeter of 120 x 80/90 centimeter en een model met 80 x 70/80 centimeter met integral rotor-systeem, met of zonder snijwerk. Elke grootpakpers heeft een Power Density-systeem dat zorgt voor een uniforme baalvorm.

De Franse Kuhn-groep is een van de grote fabrikanten van landbouwmachines. De firma heeft eerder de balenpersenfabriek in Geldrop overgenomen van de Kverneland-groep. Kuhn heeft nu met grootpakpersen, rondebalenpersen, wikkelaars, trommel- en schijvenmaaiers, schudders en wiersmachines een compleet programma voor ruwvoerderwinning.

Stand 248, 251

Foto

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.