Home

Achtergrond

Nieuwe directeur Veilig Verkeer Nederland

Linda van der Eijck is de nieuwe directeur van Veilig Verkeer Nederland.

Op 16 januari volgt ze interim-directeur Henk Strietman op die sinds maart van dit jaar aan het roer stond. Dat maakte VVN maandag bekend. Van der Eijck (1969) is nu nog werkzaam als hoofd openbaar vervoer van de stadsregio Rotterdam. Ze is daar onder meer verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid.

Ad-interim Strietman volgde in maart algemeen directeur Joop Goos op die hoofd externe betrekkingen werd. Vorige week kwam Goos negatief in het nieuws. In het tv-programma van Peter R. de Vries was hij betrapt op te hard rijden in een woonwijk. Na de uitzending liet het bestuur van VVN weten zich te beraden op de onstane situatie.

In 2002 werd woordvoerder Bert Woudenberg van VVN uit zijn functie gezet, nadat ook hij door De Vries was betrapt op veel te hard rijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.