Home

Achtergrond

Nidera

Nidera Handelscompagnie werd in 1920 opgericht door een aantal Europese graanhandelaren, waarbij de naam is afgeleid van de landen waarop de activiteiten waren gefixeerd (Nederland, Italië, Duitsland, Engeland, Rusland en Argentinië).

In 2003 werd Nidera Holdings gesticht als houdstermaatschappij van de handelsactiviteiten van Nidera Handelscompagnie en de agro-industriële activiteiten van Nidera in Argentinië. De activiteiten zijn verruimd naar het verwerken, het verhandelen, het opslaan en het verzenden van granen, zaden, meststoffen en agrarische chemicaliën. De laatste jaren investeert Nidera in bio-brandstoffen, zo nam het bedrijf begin 2009 nog de biodieselfabriek van Elbow River Marketing over.

Nidera staat consequent zeer hoog in de Top100 van Nederlandse voedingsbedrijven, gemaakt door Elsevier Voedingsmiddelen Industrie en Nyenrode Business Universiteit. In 2008 nam Nidera daarop de 6e plaats in.

Financieel

De omzet van Nidera (uit agrarische grondstoffen en energie) lag in 2009 op bijna 8 miljard euro. Over de winst is niets bekend.

Adres

Nidera
Willemsplein 492
3016 DR Rotterdam

Website

Nidera

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.