Home

Achtergrond 4 reacties

Nemelco verhoogt melkprijs opnieuw met € 2,27

Particuliere melkverwerker Nemelco trekt de melkprijs over oktober op tot 31 euro per 100 kilo exclusief btw. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt.

Daarmee verhoogt het bedrijf de melkprijs voor de tweede maal achtereen met € 2,27 per 100 kilo. Voor de maand september kwam daar ook nog een verhoging van € 3,90 in verband met de wintermelktoeslag overheen.

Gemiddeld over de eerste negen maanden van 2009 betaalt Nemelco nu een melkprijs die even hoog is als de gemiddelde garantieprijs van FrieslandCampina. Dit bedrijf maakte voor oktober een garantie/voorschotprijs bekend van netto € 32,69 per 100 kilo.

Bij Nemelco lijkt de melkaanvoer weer iets aan te trekken. Bij FrieslandCampina bleef de melkaanvoer tot en met week 43 medio oktober nog steeds dalen. Toen werd ongeveer 151 miljoen ton opgehaald bij de leden. In de twee voorgaande jaren werd gemiddeld 3 tot 4 miljoen ton melk per week meer opgehaald. De gehalten aan vet en eiwit lagen lange tijd onder het niveau van vorig jaar. Nu liggen ze weer op hetzelfde niveau als toen of zelfs iets erboven.

Eind oktober was 57,5 procent van het beschikbare melkquotum van FrieslandCampina voor 2009/2010 volgemolken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Willem

  Zo, dat is mooi dan kan die steun van Brussel en van de minister er gelijk weer af en is het zielig doen weer voorbij!!

 • no-profile-image

  klagers

  Zo is dat Willem kunnen de zakdoekjes ook weer in de kast van die jankers

 • no-profile-image

  belgantw

  Die belgische melkerijsukkels kunnen nog geen 25 betalen ofwel zijn het dikke zakkenvullers

 • no-profile-image

  gvted

  Goed zo!dat is voor iedereen beter

Of registreer je om te kunnen reageren.