Home

Achtergrond

Neerlands Glorie

Neerlands Glorie richt zich op de fabricage, im- en export van - en de groothandel in conserven.

Het bedrijf werd eind 2005 door Carel van Bemmelen opgericht, waarin met steun van NCM Capital Jonker Fris (overgenomen van Premier Foods) en Hak (gekocht van Heinz) zijn ondergebracht. Later kwam daar Koeleman bij.

Het bedrijf richt zich de laatste jaren vooral op de uitbouw van merkproducten, zoals HAK en de versteviging van de marktpositie in Duitsland, na Nederland en België. Het bedrijf is daar naar eigen zeggen redelijk succesvol in. De favericage van niet-merkproducten is beperkt.

Financieel

De omzet van Neerlands Glorie daalde in 2009 van 109 naar 89 miljoen euro. Het bedrijf kampte met economische tegenwind en moest ook flink reorganiseren. Toch bleef het met een winst van 5 miljoen euro ruim in de zwarte cijfers. De winst van 9 miljoen over 2008 gaf overigens een vertekend beeld van de werkelijkheid, want dit resultaat is grotendeels bereikt dankzij verkoop van het vastgoed van Jonker Fris en Koeleman.

Adres

Neerlands Glorie Conserven B.V.
Breitnerstraat 1
1077 BL Amsterdam

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.