Home

Achtergrond

'Nederlanders moeten nog meer pinnen'

In 2012 moet het aantal pintransacties met 1 miljard omhoog tot jaarlijks 2,75 miljard en moet Nederland 270.000 betaalautomaten tellen, 35.000 meer dan nu.

Dat is de wens van Detailhandel Nederland, Koninklijke Horeca Nederland en de Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie (pomphouders) verenigd in de Gezamenlijke Toonbankinstellingen. Zij hebben hun pleidooi dinsdag neergelegd bij de Consumentenbond.

Een van de mogelijkheden om het pinnen te bevorderen is om retourpinnen aan te bieden, menen de clubs. Nu is het nog zo dat ondernemers altijd geld in de kassa moeten hebben om klanten geld terug te geven wanneer ze iets terugbrengen of omruilen. Bij retourpinnen kunnen ondernemers geld terugstorten op de rekening van de klant.

De ondernemers hopen dat de Consumentenbond het pinnen onder de achterban kan stimuleren. Zelf zullen zij branches die nog niet volledig of nauwelijks aan de pin zijn, benaderen. "Zoals standhouders op de markt en taxichauffeurs'', verduidelijkt een woordvoerder.

Betalen met contant geld is voor ondernemers duur en verhoogt het risico op overvallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.