Home

Achtergrond

Nederlander bouwt windmolenpark in Kenia

Er is geen sprake van vertraging bij de aanleg van een enorm windmolenpark in het noorden van Kenia.

Dat heeft Carlo van Wageningen, voorzitter van de raad van bestuur van het Lake Turkana Wind Power consortium, vandaag gezegd in reactie op een bericht in de krant Daily Nation.

De Keniaans-Nederlandse onderneming wil in het noordwesten van het Afrikaanse land 365 windmolens plaatsen met een totale capaciteit van meer dan 300 megawatt. Het park moet via een gloednieuwe en 428 kilometer lange elektriciteitsleiding worden verbonden met het bestaande elektricteitsnet.

In de zomer van 2011 moet het project klaar zijn. De investeringskosten bedragen ruim 600 miljoen euro. ,,Kenia is nu voor driekwart van de energiebehoefte afhankelijk van waterkrachtcentrales en dat is een groot probleem in periodes van droogte, zoals in de afgelopen twee jaar'', schetst Van Wageningen de noodzaak voor alternatieve energiebronnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.