Home

Achtergrond

Nederland: einde discussie over spelregels

Nederland reageert verheugd op de uitspraak van het Tsjechische Constitutionele Hof dat geen obstakels ziet voor goedkeuring van het Europese verdrag van Lissabon.

"Niets lijkt een spoedige handtekening van president Vaclav Klaus nog in de weg te staan. Dat betekent dat we eindelijk kunnen ophouden met de interne discussies over spelregels'', stelde staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) vandaag in een verklaring namens het kabinet.

De eurosceptische president van Tsjechië had eerder al aangegeven dat hij zich bij het oordeel van de hoogste rechter zou neerleggen. Klaus is de laatste die nog een handtekening onder het verdrag moet zetten, dat de werkwijze van de Europese Unie moet stroomlijnen.

Timmermans gaat ervan uit dat dit nu snel gebeurt. "Dat is maar goed ook, want gezien de uitdagingen waar Europa voor staat wordt het tijd dat we in Europa de hand weer snel aan de ploeg slaan.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.